tisdag 10 maj 2011

Cupcakes

Vi har haft datahaveri på den datorn där jag har alla mina bilder på tårtor, cupcakes och andra bakverk så det har varit lite svårt för mig att nå dem. Bakade för ett par veckor sedan cupcakes till ett fyraårskalas. Har som ni förstår inte kunnat lägga upp bilderna på dom förrän nu. Men bättre sent än aldrig, så här kommer de i alla fall...

Prinsesscupcakes som är fyllda med hallon, vaniljkräm och vispgrädde och täckta med marsipan och dekorerade med blommor och funky-bokstäver.

(klicka på bilden så blir den större)


 Bilderna luras en aning, för det var en aning skarpare färger i verkligheten. 

Det är väldigt skoj att göra "täckta" cupcakes, men det är samtidigt väldigt pilligt och tidskrävande. Det tar lika lång tid att göra så här många cupcakes som det tar att göra en hel tårta. Det trodde jag inte när jag började med desas, men det fick jag erfara under tiden. Jag hade lovat föelsedagsbarnets mamma att hon kunde hämta dom vid nio på morgonen, så jag var tvungen att göra dem helt färdiga kvällen innan. Jag var inte färdig förrän klockan var närmare två på natten. Men det är smällar man får ta. Sova får man göra när det blir tid över =)
Jag tycker i alla fall att dessa små godingar blev riktigt söta, men till nästa gång vet jag att det måste vara lite skarpare färger, för då kommer det bli ännu finare.

Fler tårtprojekt kommer framöver, jag ser fram emot en studenttårta och en födelsedagstårta på G!

/Elin

6 kommentarer:

 1. Har önskat mig en fin tårta av mamma gjord av dig innan jag åker till USA! Då vill jag ha en Barbie docka iförd en klänning med usas flagga på och en stor banderoll där de står Miss Idaho ;)

  SvaraRadera
 2. Härligt Tua, den utmaningen ser jag fram emot!

  SvaraRadera
 3. Hej jag är intreserad av studenttårta vad kostar det? mvh annelie berglin

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vad kul med en tårtälskande bloggare i närheten :). Jag bor i Kalmar och har också en stor passion för bakning. Bakar tårtor och cupcakes på löpande band känns det som. Jättefina tårtor du gör! Ha en härlig lördag!

  Varma hälsningar/ Caroline- St Heaven Street
  http://stheavenstreet.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Hej Annelie!
  Tyvärr är jag fulltecknad inför studenten, men hjälper dig gärna med tårta till ett annat tillfälle!
  mvh.Elin

  SvaraRadera
 6. Caroline, härligt med en likassinad i närheten. Och tack för berömmet! Ja, visst är det så att när man väl börjat baka kan man inte sluta. Jag gör heller knappt annat än att baka!

  SvaraRadera