lördag 28 maj 2011

Kalmar FF-tårta

Både en och två svordomar kom över mina läppar när jag jobbade med den här tårtan. Trodde i min enfald att det inte skulle vara så svårt att få till Kalmar FFs logga, men jag hade fel. Det var mycket krångligt och krävde milimeterprecision på vissa ställen.
Jag tycker dock att jag fick till det helt okej, och jag är inte främmande för att göra om det igen nån annan gång. Men just nu är jag glad att ha det avklarat och ser istället fram emot andra, kommande tårtprojekt.

Här är den i alla fall. Ganska lik åtminstone...?

Den här tårtan är täckt med chokladsockerpasta. Det har jag aldrig prövat förut, men hört både positiva och negativa omdömen om från andra. Jag tyckte att den smakade gott och vad rätt smidig att jobba med, dock var den aningen hård från början. Den blev lite mer följsam när jag färgat in den (den var såklart chokladbrun från början), eftersom färgen tillför mer fukt. Och det var mycket lättare att få pastan svart när den var mörkbrun istället för vit från början.
Chokladsockerpastan passade extra bra eftersom fyllningen i tårtan bestod av mörk chokladmousse, hallon och vaniljmousse. Sockerkaksbotten med vaniljsmak fick bära upp det hela och chokladsmörkräm fick agera spackel.

Det blev bra i slutändan, trots att jag inte har särskilt mycket till övers för fotboll. Men ska det vara fotboll så måste väl Kalmar FF ligga i topp.  

1 kommentar:

  1. Tack Elin...Tårtan var så fin & kanongod,Adam blev jätte nöjd =)
    Om du har tid & möjlighet så får du jättegärna göra en tårta till,om ett par månader fast med Hammarby logga =) Ha det bra / Ann-Sofie

    SvaraRadera