måndag 12 september 2011

Kan du göra en Star Wars-tårta? - Yoda!

I söndags var det Star Wars för hela slaten här hemma. Svart som natthimlen skulle tårtan vara och såklart med stjärnor och lasersvärd. För så är Star Wars har det sagts mig... för jag har aldrig någonsin sett en enda glimt av filmerna. Jag har sagt det förut och säger det igen... Google är fantastiskt!

Det fanns en hel djungel med olika varianter av Star Wars-loggan. men min hjälpsamme sambo kollade på Youtube och fann att det var denna orangegula varianten som är det "riktiga".


Jag satte små, guldiga stjärnor både uppepå tårtan och runt kanten.

Efter sju försök stod han där i all sin glans - Yoda himself! Inte helt lätt att få till... några fula ord, som rackarns och tusingen (!) slank genom mina läppar då och då. Men jag lyckades till slut. Med öron och käpp och hela tjonkarongen.Runt kanten placerade jag som sagt några stjärnor, men även en liten banderoll med fördelsedagskillens namn och ålder. Först var den helt enfärgad grön, men efter lite tankemöda "Yodade" jag till den liten med mörkgrön pulverfärg. Tycker det blev mycket bättre och gav med liv till hela skapelsen.


Jag är normal lite allergisk emot att använda både guld och silver på en och samma grej, men här passade det ganska väl eftersom en galax långt långt borta säkert har stänk av både silver och guld =)

Man har mycket nytta av en sambo.. eller hur? Min är bra på så sätt att han är himla hittepåig... när jag har problem med något är han inte sen med att skapa smarta lösningar. Som när Yoda var alldeles för hög för att rymnmas i kartongen till exempel...


Då skär man till lite i lådorna och häftar lite, använder några remsor tejp och vips har man en våningskartong. och Yoda fick tak över huvudet! Hurra!Och Hurra för Henning som fyllt fem år!

/Elin

1 kommentar:

  1. Coolt! Jag vill också ha en star wars tårta! Jättefin!

    SvaraRadera