söndag 25 september 2011

Hagelskott och sjöfåglar

Jag fick en ordentlig utmaning när jag blev ombedd att göra en sjöfågeljaktstårta! Kul såklart, men jag tog mig an utmaningen med vissa tvivel, Jag fick helt och hållet fria änder och efter att ha frågat ut födelsedagsägarens fru rätt så rejält tycker jag att jag hade tillräckligt med kött på benen för att börja.

Min tanke var en ö med "vatten" runt om och en jägare, sjöfåglar (Vigg i det här fallet) och diverse tillbehör som gevär osv.


Eftersom tårtan var ganska liten (8-10 bitar) fanns det inte särskilt mycket plats att dekorera på och den board jag använde först gjorde att det inte fick plats något "vatten". Bytte board till denna stora och då blev det mycket med plats att vara på. För att få till den runda formen lade jag ihop tårtan upp och ner i en rund skål. Det funkade superbra och tårtan blev som en halv fotboll till formen =)

För någon helg sedan gjorde jag en golftårta och prövade för första gången på att modellera en människa. Blev nöjd med den och blev därför inspirerad till att göra en människa även här och det blev en skäggig man med jaktkläder... passande till temat såklart. och han har geväret lättillgängligt, så upp med händerna (om du råkar vara sjöfågel =)!  

Här skymtar en Vigghane i nederkanten.Man sitter tydligen bakom sitt lilla stenröse och spanar på fåglarna när man jagar och självklart var det givet att ha det med. Dock spanar han inte så mycket på fåglar för tillfället den här jägaren, utan han har siktet inställt på sin kaffemugg och sina ostsmörgåsar istället =)


Och en klassisk "ut i naturen"-ryggsäck med inbyggd pall är fullpackad med härlig matsäck ochandra förnödenheter =). Passar bra i höstrusket va? Lade till några fina höstlöv för att få mer känsla (och så var de bra utfyllnad).

 En sista bild bara... bakom röset... bättre vara bakom röset än bakom flötet =)


Vattnet och gräset är gjort av kristyr, jägaren av modelleringspasta, fåglarna likaså och hela ön är täckt med marsipan. Stenröset är gjort av sugarpaste/marsipan.

Undrar någon förrsesten hur han kom till ön (han är ju inte Jesus)... han blev helt enkelt ditkörd av en vän. Och sagda vän har ett eget röse att spana bakom... men det är på en helt annan ö!

Ta hand om er!

/Elin 


1 kommentar:

  1. Jag bara älskar din blogg....ja måste kolla den minst 1 ggn per dag å kolla om du lagt in nåt nytt...du e såååå kreativ tjejen, så kul å få se de du gör!!! Å tårtan du gjort till mitt syskonbarn va suverän (innebandyhjälmen, svart/vit) // Hanna

    SvaraRadera