torsdag 2 juni 2011

Bilar och tvättsvampar

Har förberett för dagens tårtor hela veckan. I söndags gjorde jag skor och ögon och en massa andra detaljer till min nyfunna vän Svamp Bob fyrkant. Det är himla skoj att pröva på att göra nya designer som man inte gjort innan.
Mr Svamp var jättekul att göra för att det inte var så mycket småpill. Det är många detaljer, men inte så puttigt och pluttigt som det annars kan vara. Här var det en stor röd slips, stora ögon och rejäla skodon som skulle fixas till.
Svamp Bob är en figur som jag har haft svårt för. Vet inte varför, för jag har aldrig sett något program med honom, men jag gillade inte riktigt hans look. Men nu har jag ändrat mig och betraktar honom nu som en kär vän. Ville knappt lämna honom ifrån mig =).
Håller lite på bilderna på Bob, ni ska istället först få träffa en annan kille, nämligen Blixten McQueen!

Jag har ju gjort Blixten vid två tillfällen förut så det var ingen nyhet för mig. Trots det så är det alltid pilligt, för han är en mycket detaljrik figur. Förenklade honom lite den gången dock, för jag kände att tiden rann ifrån mig. Men han blev ändå den snyggaste av mina Blixtentårtor hitills tycker jag. Det blev en så härlig röd färg på bilen och så tycker jag att jag fick till 95-siffrorna extra bra den här gången.Och även ögonen blev mycket bättre. Framsteg alltså.

Håll i er för här kommer han farandes...

Glömde i vanlig ordning att göra vingen dagen innan. Den brukar alltid behöva torka till lite för att hållas upprätt, men idag fick det bli nödlösning. Använde sugrör som stötte i vingen och så fick jag lägga två "ormar" marsipan, en under vingen och i nedkant på ovansidan. Det blev helt okej va? Den fick blir lite mindre än de brukar vara också, för annars hade det bara blivit pannkaka av allt. Och det går ju inte när det ska vara tårta!

Och får jag lov att presentera... Mr Svamp Bob Fyrkant. Snyggaste svampen i stan!! Visst är han en riktig brudmagnet?
Glömde först att födelsedagsflickans namn skulle vara med på tårtan. Kom på det i sista sekunden och tyckte inte att det fanns något naturligt ställe att placera namnet på Bob. Så det fick bli ett litet hjärta med stansade bokstäver på och en stor 3:a som fick ligga på tårtunderlägget.
Jag gillar verkligen hans armar och de hysteriska tänderna =)

Båda de här tårtorna är glutenfria. Hittade på ett riktigt bra recept som jag tycker blev mycket gott. Tyvärr blev
det ganska smuligt, men det blir det väl alltid när det är glutenfritt, eller? Lägger upp receptet senare.

I blixtentårtan är det massa, massa choklad, både mörk, ljus och vit. Mörk i form av chokladkräm, ljus i form av mousse och vit i form av färskostkräm.
Svamp Bob har klassisk princessfyllning, dvs. vaniljkräm, vispgrädde och mosade bär. Vanligtvis ska det ju vara hallon, men här var det önskemål om jordgubbar, så så fick det bli. Mosade jordgubbar med lime. Lime och jordgubbar är faktiskt bästa kompisar, tro det eller ej!! 
Båda tårtorna är täckta med marsipan. Dekorationer i sugarpaste och marsipan.

Nu är det dags att förbereda inför helgens doptårta. Det är mycket nu =)

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar