söndag 5 juni 2011

Mazarintårta

Svärmor, svåger och två busiga barn kom och hälsade på oss igår och jag tyckte vi skulle ha något gott att fika med så jag bakade en mazarintårta! Världens enklaste men samtidigt bland det godaste som finns!
Receptet kommer från Leilas bok A piece of cake.



Mazarintårta

250 gram mjukt smör
500 gram mandelmassa
5 ägg
1 dl vetemjöl
Smör och mandelspån till formen

Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan grovt och vispa krämigt tillsammans med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till det är fluffigt. Vänd ner mjölet med en slickepott. Smörj och bröa en form (ca. 28 cm)  med mandelspån och bred ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen ca. 30 minuter. Låt svalna.

Jag toppade tårtan med grädde blandat med grekisk yoghurt och massa frukt och bär. Här använde jag konserverade persikor, färska jordgubbar och hallon, amerikanska blåbär och kiwi.

Prova det här receptet, det är himmelskt!!

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar