söndag 14 november 2010

Grattis pappa!

Imorgon fyller min älskade pappa år och det har vi firat idag med kalas och självklart med en snygg och god tårta! Eftersom min far är en inbiten bridgespelare och även gillar att spela en massa andra kortspel fick det bli en spelkortstårta.
Det var meningen att tårtan skulle vara mörkgrå med lite stänk av silver. När jag skulle pudra på silvret spillde jag ut en rejäl mängd silverpulverfärg mitt på tårtan, det är helt omöjligt att få bort pulverfärg som hamnat fel, och särskillt i en så stor mängd som denna. Så då var det bara att fläska på med mer silverfärg och göra hela tårtan silvrig. Tycker att det blev ett bra mistsag, för tårtan blev skitsnygg i silverskrud, enligt min mening.


Fyllningen blev, efter önskemål från mamma, en klassisk prinsessfyllning. Alltså ljusa bottnar med vaniljkräm, bär och vispgrädde. Jag gjorde den med en liten twist och hade lite citron i tårtbottnen och blandade grädden med yoghurt för att få den lite fräschare och inte lika mäktig. Jag mosade hallon och blåbär med en skvätt citronsaft och lite strösocker och hade det i dett mittersta lagret. Spacklade med mandelsmörkräm och täckte och dekorerade med 50/50 marsipan/sugarpaste. Det blev mums!

Nu ska jag bara röja upp den hemska röran i köket. Hann inte med det innan kalaset, jag gör ju alltid allt i sista minuten. Det är ganska dumt och det borde jag sluta med. Men ni vet ju hur det är med gamla hundar...

/Elin

2 kommentarer:

  1. Det var som vanligt en snygg och god tårta. Pappa gillade den stenhårt!

    SvaraRadera
  2. så himla fin, kan tänka mig att pappa blev super glad.

    SvaraRadera