onsdag 30 november 2011

Snabbmat-tips

Eftersom den här bloggen är till största delen inriktad på tårtor tycker jag att det här receptet och tipset på supersnabb och jättegod smörgåstårta passar utmärkt här.


Varm smörgåstårta (även kallad Polartårta av oss i min familj)

1 pkt polarbröd (6 halvmånar)
2 pkt. bacon
2 små burkar champinjoner
salt, svartpeppar
2 små burkar creme fraiche 34% (lägre fetthalt funkar inte för då rinner fyllningen ut)
3-4 tomater
hyvlad valfri ost (gärna stark sort)

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla bacon och fräs dem i en stekpanna, de ska inte få så mycket färg. Tillsätt champinjonerna och fräs lite till. Salta och peppra. Var försiktig med saltet och generös med pepparn. Blanda ner creme fraichen.
Lägg två halmånar bröd mot varandra så de bildar en cirkel, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Fördela hälften av baconblandningen över bröden. Lägg på nästa "brödcirkel", se till att skarvarna inte hamnar över varandra. Lägg på resten av baconblandningen och avsluta med resterande bröd.
Skiva tomaterna tunt och täck översidan av tårtan med dem. Hyvla osten och lägg den över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen tills osten fått lite färg, ca. 15-20 minuter. Servera med en god sallad.


Som sagt, mycket god och enkel snabbmat!

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar