tisdag 13 december 2011

Doptårta till Ebba

För en tid sedan fick jag förtroendet att göra tårtorna till lilla Ebbas dop. Dessvärre har jag inte haft tid att lägga upp bilderna förrän nu, men bättre sent än aldrig heter det ju!

Ebbas mamma (och säkert pappa också) var väldigt tydlig med vad de önskade ha för dekorationer på tårtorna. Jag fick tillåtelse att ta ut svängaran en del också, fast jag tyckte inte att det var nödvändigt att ändra på någonting. Jag såg framför mig hur de skulle komma att bli och jag gillade tanken, så jag körde helt efter deras önskemål.
Ebbas mamma ville att tårtorna skulle likna Malvas doptårtor som jag gjorde förra året, fast med några små ändringar. Bebisen skulle ligga på sidan och det skulle vara två nallar, en större och en mindre och de skulle vara vita. Och så skulle det vara vita, gnistrande snöflingor på båda tårtorna. Och tårtorna skulle såklart vara rosa!


Eftersom det var mitt i natten och jag var galet trött när jag äntligen var klar med tårtorna, hittade jag inte blixten på kameran så det blev lite konstig färg på bilderna. Tog ett par snabba kort på morgonen också och där är det mer verkliga färger...


Ganska stor skillnad va?

Har fått höra många fina ord om dessa tårtor, både smakmässigt och utseendemässigt. Träffade Ebbas farmor och farfar (och även farmors bror och Ebbas gammelmormor och gammelmorfar) och de hade bara positiva omdömen att ge och det kändes fantastiskt roligt att höra =)

Mellan fyra lager av härlig chokladsockerkaka fanns vit chokladkräm, hallon och hallonmousse, i båda tårtorna. Samtliga dekorationer och locken är gjorda av sugarpaste. För att få lite frostigt intryck borstade jag utvalda dekorationer med Snowflake pulverfärg.Jag är medveten om att det kanske är aningen för långt mellan uppdateingarna här på bloggen nu, men det har sina orsaker och det kan komma att dröja ytterligare innan nästa inlägg kommer. Ber om ursäkt i förväg, men jag kan kittla er läslust med att det kommer komma inlägg om både macroner, lussebullar och caketoppers framöver.  Och kanske blir det andra smaskiga saker också =). 
Fortsätt gärna kika hit, jag är jättetacksam för er som läser och det värmer i hjärtat när jag läser era fina kommentarer!

Ha det gott!

/Elin  
1 kommentar: