Choklad är galet gott. Alldeles särskilt i tårtform!
Chokladkladdkakstårta
Kladdkaka:
150 gr smör
3 3/4 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda i strösocker och vaniljsocker. Rör till det blir krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och kakao för sig och blanda sedan ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form (20 cm) med löstagbara kanter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca. 25 minuter. Låtsvalna i formen.
Tryffel:
350 gram mörk choklad, finhackad
2,5 dl vispgrädde
25 gram smör
2 msk florsocker
Koka upp grädden tillsammans med smöret. Häll blandningen över den finhackade chokladen i en skål. Rör till en slät, tjock smet. Tillsätt florsocker och rör om väl. Låt tryffeln stå i rumstemperatur och svalna.
Se till att kladdkakan lätt lossnar från kanten på formen, men låt formen vara kvar. Bred ut tryffeln jämnt över kakan och den sedan stelna i kylen.
Njut kakan med en klick grädde och hallon.
Är du chokladfreak? Ja? Prova den här kakan, du blir inte besviken!
/Elin
Hej! Du har tidigare varit med och tävlat om en Decomax dekorationssprits. Nu är det väl ändå dags att vinna en? :) Jag har startat upp en tävling idag - där du har chansen att kamma hem en Decomax lagom innan allt pepparkaksbak ;) Var gärna med!
SvaraRaderaDen ser underbart god ut :)
SvaraRaderaSka den vara rinnig efter 25 minuter i ugnen?? Vill ha min chokladkaka lätt chokladig i mitten och inte rinning när man stoppar ner provstickan. :/
SvaraRadera