måndag 28 mars 2011

Åh, Du vackra Barbie...

Jag gjorde mitt livs tredje docktårta igår. Man brukar kalla en sådan skapelse för Barbie-tårta, men i det här fallet är det inte en korrekt beskrivning då det inte var en "riktig" Barbie som jag använt, utan en enkel kopia. Det bästa med kopian är att den inte har några ben, utan bara en spets som sitter på överkroppen. Den är alltså specialdesignad för just docktårtor.

Lilla Alice fyllde sex år och hennes mormor eller farmor (jag vet faktisk inte vilken det var) ville överraska med en riktigt flickig och härlig tårta. Färger som lila, rosa, mörkrosa och vitt var önskemål och lite glitter och en skvätt glamour. Jag använde alla färgerna på klänningen och även i håret. Ja, för till en sån här praktfull sak behöver man inte bara vara en duktig "hobbykonditor", man behöver ha en släng av frisör i sig också. Jag borstade och kammade och flätade och satte i sidenband och hela faderuttan och lyckades till sist få till en hygglig frisyr på mina fina docköverkropp. Bestämde mig för att låta hennes hår vara utsläppt, för det blev helt enkelt på bäst och lättast så. Och snyggt också, tycker jag.

Jag fyllde tårtan enligt önskemål med traditionell prinsessfyllning. Jag fick dock blanda i lite björbär i hallonen, för jag hade inte köpt tillräckligt mycket hallon. men det är tur att det finns resurser i min frys =)
Tårtan är täckt med en blandning av marsipan/sugarpaste (80/20) och dekorerade med marsipan, sugarpaste och prinsessan Lillifee-strössel.

Och här är hon.... tadaaaa...
Som jag sa är det här min tredje docktårta. Det är faktiskt i dagarna nästan precis ett år sedan jag började med tårtdekorering och man kan se en viss utveckling på mina alster. och man ser den utvecklingen allra tydligast just på docktårtorna. Kolla här...1.

2.
3.

Håller du med mig?

Godnatt!

/Elin 

  

2 kommentarer:

  1. riktigt fina , du är verkligen skit duktig.

    SvaraRadera
  2. Tack vännen! det värmer när du säger så =)

    SvaraRadera