onsdag 29 december 2010

En innebandymålvaktshjälm!

Fick en förfrågan från en jobbarkompis till R om att göra en innebandyhjälm-tårta. Blev lite svettig vid tanken, men antog utmaningen. Med skräckblandad förtjusning skulle man kunna säga =/
Fixade och styrde en halv dag med den men jag var inte nöjd med resultatet. Men R sa att den var jättefin och jag hoppas att artonåringen som skulle få den blev nöjd.

Nu när jag kollar på bilderna några dagar efteråt inser jag att tårtan faktiskt blev jäkligt snygg ändå. Självklart går det inte att få den att bli exakt i formen, det är ju en tårta det handlar om! Men man blir väldigt självkritisk när man står där och jobbar med sina skapelser. Man tänker: Duger det? Blir det snyggt och likt nog? Stämmer det överens med födelsedagsbarnets (eller vem som än ska få den) förväntningar?

Så här blev den i alla fall...


Här kommer förlagan till tårtan (heter det så?)Bilden har jag hämtat här:

Är den inte ganska lik åtminstone?

Det händer titt som tätt att jag får fina komplimanger för min tårtor och det är ju naturligtvis jätteroligt! Men det är i ytterst sällsynta fall som personen som säger något om en tårta de ätit, säger sågot om hur den smakade. Det är i 99% av fallen utsidan som kommenteras. Jag blir då lite paranoid och tänker genast att Shit, dom tyckte inte den var god!!(eller kanske inte alls paranoid, det är kanske sant)
Men förhoppningsvis är den så snygg att man glömmer bort smakupplevelsen =) När jag provsmakar är det i all fall alltid gott (och nu skryter jag =)

Nej, nu ska jag kolla in hur det har gått för bönderna i Bonde söker fru! Vi får se om de ha funnit någon kärlek som varat.

/Elin 

3 kommentarer:

  1. tårtan var superfin och lik! och tårtan jag smakade var dessutom supergod! det tyckte alla. och jag tror det var far som påpekade att den var väldigt frisk i smaken =) (säger man så, vad märkligt uttrycket lät nu....)

    SvaraRadera
  2. Hej, här kommer en hälsning från den nyss 18 år fyllda grabbens mamma! Tårtan var kanongod & föll Anton & oss andra mycket väl i smaken, då vi inte är någon gräddälskande familj. Antons kommentar när han skulle skära upp tårtan "men mamma det skär i mitt hjärta att behöva sätt kniven i min hjälm" En mer lyckad dag kunde inte denna 18-åring få, myndig, nöjd med sina presenter, körkort & sen denna tårta som speglar vår Antons fritid. Många kramar från oss!

    SvaraRadera
  3. Så roligt att han och ni gillade den! Det var ett himla pill med den, bara roligt såklart, fast en och annan svordom kanske ploppade ut emellanåt, och det är bra att både ni och jag blev nöjda. Det var ett roligt och spännande projekt att ge sig på!

    SvaraRadera