lördag 25 juni 2011

Rabarberesaft

Jag fick för mig att koka saft och det som fanns närmast till hands att koka saft på vid tillfället var rabarber. Har hur mycket rabarber som helst i trädgården och göra saft av dom är ju ett trevligt sätt att ta vara på dom. Satte igång och valde ett recept ur A pice of cake. Det är dock för lite socker i receptet, för saften blev ganska syrlig. Frisk, men syrlig.

Rabarbersaft

1 kg rabarber
1,5 liter vatten
5 dl strösocker
2 citroner, saften
2 tsk citronsyra

Tvätta rabarbern och dela dem i bitar. Koka upp dem tillsammans med vattnet och låt koka i ca. 15 minuter. Rör inte om för då blir saften grumlig.
Sila och släng rabarberresterna. Koka upp spadet och tillsätt socker, citronsaft och citronsyra. Låt svalna.
Häll upp saften i desinficerade flaskor och förslut väl. Späd ca. 1 + 4.

Jag tycker dock att man antingen ska tillsätta lite mer socker, eller bara ta en citron, för det blev som sagt nästan lite för syrligt.
 
Tycker det blev väldigt fin färg på saften och Ikeas flaskor är både snygga och billiga!

Jag har även planerat att göra fläderblomssaft, jordgubbssaft och blandsaft, men får vi se om det slår in =)

Glad lördag!

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar