Rabarbersaft
1 kg rabarber
1,5 liter vatten
5 dl strösocker
2 citroner, saften
2 tsk citronsyra
Tvätta rabarbern och dela dem i bitar. Koka upp dem tillsammans med vattnet och låt koka i ca. 15 minuter. Rör inte om för då blir saften grumlig.
Sila och släng rabarberresterna. Koka upp spadet och tillsätt socker, citronsaft och citronsyra. Låt svalna.
Häll upp saften i desinficerade flaskor och förslut väl. Späd ca. 1 + 4.
Jag tycker dock att man antingen ska tillsätta lite mer socker, eller bara ta en citron, för det blev som sagt nästan lite för syrligt.
Tycker det blev väldigt fin färg på saften och Ikeas flaskor är både snygga och billiga!
Jag har även planerat att göra fläderblomssaft, jordgubbssaft och blandsaft, men får vi se om det slår in =)
Glad lördag!
/Elin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar