Vet inte riktigt var syrran fått receptet ifrån, men jag ger det ändå namnet...
Linas pizzabotten (blir 2 långpannor)
25 gram jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
6-7 dl siktat dinkelmjöl
Smula jästen i en bunke (jag kör alltid i maskin), värm vattnet med olivoljan till 37 grader. Häll vätskan över jästen så den löses upp. Häll i saltet. Tillsätt mjölet, lite i taget, och knåda (eller kör i maskinen såklart) tills degen har gått ihop och släpper från kanten på bunken. Strö lite mjöl över degen och låt sedan jäsa ca. 35 minuter under bakduk.
Dela degen i två delar och kavla eller tryck ut degen på långpanna. Smeta på lite tomatsås, sen ost och sen valfri fyllning. Grädda pizzorna ca. 10-12 minuter (kolla så osten får lite färg) på 225-250 grader. Klart!
Snygg va?
Jag har för det mesta bacon eller pizzaskinka, champinjoner och kronärtsskocka på min pizza, det är jättegott!
Nej, dags att ta tag i dagen. Jag ska jag fixa lite till helgens bröllopstårta!
/Elin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar