fredag 6 april 2012

Härliga harar, eggande ägg och busiga blommor...

Först och främst vill jag önska er alla en riktigt GLAD PÅSK! Hoppas ni får njuta av många goda påskbakelser under helgen!

Här tänkte jag visa vad jag åstadkommit hittills på tema påsk. Det blev ett härligt färgglatt gäng med cupcakes som min mamma bjöd sina arbetskamrater på häromdagen.


 Jag experimenterade lite med smeten när jag bakade dessa små godsaker. Jag följde ett recept som jag bakat tidigare och som jag hittat i Leila Lindholms bok "A piece of cake". Det är ett standardrecept på ljusa cupcakes. Jag bytte dock ut mjölken i receptet mot samma mängd passionsfruktsjuice som jag smaksatt med lime, i hopp om att få ett lite fruktigare resultat. Tyvärr märkte man inte så mycket av detta tilltag, men de blev i alla fall saftiga och goda ändå.

Jag frostade cupcakesen med vit chokladfrosting som jag smaksatt med passionsfrukt och lime. Det blev i allafall en god smakbrytning på frostingen och jag gjorde den enligt följande...

Vit choklad och passion-frosting (räcker till ca. 25 cupcakes)

300 gram vit choklad
250 gram philadelphiaost
4 skrynkliga passionsfrukter
½ lime

Smält chokladen i vattenbad och låt den sedan svalna lite. Pressa ut passionsfrukterna och sila av dem så bara saften återstår. Tillsätt pressad limejuice.
Vispa philadelphiaosten tillsammans med fruktsaften precis så det går ihop. Tillsätt sedan snabbt  chokladen och vispa till en slät kräm.Jag ska försöka få till en smaskig och påskig frosen mascarpone-cheesecake under helgen också, så håll utkik efter den. Den kommer komma med recept och allt! 

Ha det gott!

/Elin
1 kommentar:

  1. påskhare-cup cakesen är ju bara fööör söta!

    //Mia

    SvaraRadera