söndag 31 oktober 2010

Ingen katt-astrof...

Igår var det dags för tårta igen! Eller rättare sagt, den avnjöts igår, men gjordes i fredags.
Svärmor fyllde år igår och det innebar kalas och kalas innebär TÅRTA! Jag tycker att det är roligt att göra tårtor som avspeglar den som tårtan är till och i det här fallet var det ganska självklart hur tårtan skulle se ut. Min svärmor är en väldigt färgstark person, ju klarare och starkare färger desto bättre. Men jag har fått för mig att det är varma färger, så som gult, orange och rött, som är allra bäst enligt henne (Gunvor, protestera om jag har fel), så de färgerna blev det.
Hon tycker mycket om katter också och har några stycken (!!) där hemma., så självklart blev det katter som fick förgylla tårtan. Modellerade ett par, men jag trodde att det skulle vara lättare än vad det var att få till dem. Tyckte först inte att de såg ut som katter, men fick min bekräftelse när 3,5-åringen som var med på kalaset (världens goaste unge för övrigt) utbrast - Ååååhh kissekatter! när han fick se tårtan. Om det sedan var för att mina figurer faktiskt såg ut som katter eller om han bara gissade på det bara för att han vet att farmor är kattoholic, är en annan historia. Ungen tyckte för övrigt att farmor inte skulle fått någon kattårta. Han tyckte att en Spidermantårta hade passat bättre!

Prövade att marmorera sockerpastan för att få lite rolig effekt och för att få med så många färger som möjligt på tårtan. Tycker själv att det blev ganska fint, vad tycker du?


Bilderna blev inte de allra bästa. Skyller på mästerfotografen R som tog bilderna =) Hade gärna haft någon mer närbild på katterna, för de är detaljer som inte syns på dem. Men, nu är det för sent, för hela tårtan strök med och så även katterna!

Prövade en ny fyllning den här gången. Chokladbottnar, mjölkchokladmousse och persika/apelsinmousse. Det blev jättegott. Sött och friskt på samma gång! Mums!

/Elin

1 kommentar: