söndag 12 september 2010

Kul lördag!

Igår var det lördag och jag bakade tårta hela dagen. Gjorde en ettårstårta till en liten tjej. Hennes mamma önskade att få katten Gustav uppepå och så blev det.
Fyllde den med min specialfyllning, nämligen vit chokladkräm, hallon och mango/passionsmousse. Den brukar vara uppskattad och det verkar den varit även denna gång. Det är alltid skönt att göra en fyllning som är väl beprövad.. då behöver man inte oroa sig för att det inte ska bli gott.

Fick häromdagen hem två paket med tårtgrejer som jag beställt. Det är alltid lika kul och jag blir helt exhalterad när jag får upp nåt nytt som jag inte prövat förut! den här gången hade jag bara beställt till ett par saker som jag missat förut, men kunde ju inte bara nöja mig med det lilla som jag glömt utan var tvungen att lägga till lite när jag väl beställde. Hade beställt kvadrat-utstickare (som ser ut som pepparkaksmått) i tre stolekar och de var verkligen skitbra! Vad det underlättar att bara trycka ut det man ska dekrera med ur sockerpastan istället för att mäta och skära och dona. Använde den lilla kvadraten på Gustav-tårtan. Gjorde en rutig dekorkant nederst på den. Tyckte själv det blev himla fint.Var lite fundersam på hur man skulle kunna göra en Gustav-tårta lite flickig. Men efter lite funderande blev det såhär och jag tycker att jag lyckades ganska bra... eller?


Gjorde inte bara en tårta igår, utan två. Det är konstigt att nästan varje gång jag ska baka så är det två beställningar på samma gång. Men det är bra för det är så himla kul. Jag vet att jag har sagt det förut, men jag blir lycklig i hela kroppen när jag bakar tårta. Även om min käre sambo kanske inte tror på det, då han är hemma och hör alla fula ord som ibland ramlar ur min mun när saker och ting jäklas och inte går som jag vill. Men, det löser sig för det mesta och lyckan bubblar igen =)

Gjorde en fugur-tårta igår också. Vanligtvis är mina tårtor runda. Men det kunde ju vara roligt med en tårta i en annan form också. Sagt och gjort... mina päron skulle på kräftskiva igår och jag fick den stora äran att baka en tårta till dem. Och kolla hur den blev. Måste erkänna att jag är mäkta stolt över den. Det var lite meckigt att få ihop den, men det var det värt. För den blev så snygg!! Bilderna gör den itne full rättvisa, men de duger.

Den blev lite större  än vad jag räknat med, men det vet jag ju till nästa gång.

Till den här experimenterade jag lite med fylliningen och gjorde en kombination som jag aldrig prövat förut. Det var limemousse och vit chokladmousse och hallon. Spacklade den med hallonsmörkräm. Och den är täckt med sugarpaste. Har inte hört nåt om vad de tyckte om smaken, men fick ett sms igårkväll där de sa att de inte ville skära iden. Så vem vet, de kanske inte åt den =)


/Elin

1 kommentar:

  1. haha precis vad jag tänkte när jag kollade på bilderna, vem vill skära i dom här konstverken! Tydligen inte bara jag som tänkte så alltså. och åter igen, du är ju helt fenomenal på det här!

    SvaraRadera