lördag 12 februari 2011

Tårta till 1-åring

Just nu är det fullt upp med nya köket, det börjar så smått ta form och det blir jättefint! Golver är på plats, skåp och lådor sitter där dom ska och bänkskivor är utplacerade på dom rätta ställena. men det är fortfarnade en hel del som saknas för att allt ska vara komplett. Taket ska målas, tapeter sättas upp, kaklet ska upp och det ska fixas lite till med elen och framför allt så ska det in lite vitvaror. Sen är det säkert lite saker som jag inte tänkt på (det har varit många sådana) innan allt är klart. men som sagt, det börjar ta form och jag är hittills jättenöjd. Vi har valt bra grejer =).

Eftersom köket (och även stor del av resten av huset) befinner sig i kaos och är näst intill obrukbart (okej då inte resten, men åtminstone köket) så har det blivit lite dåligt på bakfronten här hemma. Men, det har inte varit helt stiltje i mitt bakande... jag har nämligt erövrat mina föräldrars kök och håller till där och bakar och styr. Jag var där häromdagen och fixade till lite mousser som skulle vara i en tårta som var till en liten ettårig kille. Den lilles mamma Michaela och jag fixade sedan ihop tårtan och dekorerade den hemma hos dom. Det var en ny erfarenhet att agera lite "lärare" men det var väldigt roligt. Jag hade verkligen supertrevligt och trots att vi egentligen inte känner varandra särskilt väl hade vi jättemycket att prata om och timmarna bara flög iväg.
Adrian som den lille killen heter har en leksak (en grej i flera delar (med olikformade hål i) som man bygger ihop och som då blir i flera våningar och som man stoppar klossar i) som jag förstod på hans mamma att han gillar den väldigt mycket så den fick agera modell för tårtan. Fast vi gjorde bara en sida på leksaken och fick till effekten av att den låg i tårtan och att bara ena sidan stack upp. En enkel med väldigt dekorativ design fick vi till och här är resultatet av vårt knåpande...Vi var båda himla nöjda med tårtan och jag har fått höra att de som åt den tyckte att det både var fin och god! Deb innehöll sockerkaksbottnar med citronsmak, vit chokladmousse, mosa hallon med citron samt fläderblomsmousse. Locket är gjort av sugarpaste och så även dekorationerna.

Tack Michaela för en mycket trevlig eftermiddag!

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar