fredag 6 juli 2012

Välkommen hem, Fröken Småland!

I juli förra året fick jag äran att göra en hejdå-tårta till Miss Idaho som skulle åka till USA för ett år som utbytesstudent. Minns ni den amerikanska Barbiebruttan som jag gjorde då? 
Nu har Miss Idaho åter landat i Sverige och vad kunde då passa bättre än en välkommen hem-tårta till den nyblivna Fröken Småland?

Under årets lopp har hon, som synes, hunnit byta hårfärg...


Färgerna på klänningen gick naturligtvis i blått och gult för att hedra den svenska fanan =)


Rosor, pärlor, Fröken Småland-banderoll och band i blå och gula fick pryda klänningen som är i flera lager.  Tanken var att hon skulle hållit i en svensk flagga, men glömsk som jag är så missade jag att köpa en sådan när jag var och handlade till tårtan och det var stört omöjligt att få till en flagga av sugarpaste, för den bara vek sig hela tiden. Men nog ser man ändå att det är svenska flaggan som symboliseras?  

Fyllningen i den här tårtan skulle vara precis samma som i den amerikanska, nämligen vaniljkräm, färska jordgubbar och lemoncurd-ripplad vispgrädde. Klänningen är gjord av sugarpaste och dekorerad med gula sockerpärlor.

Välkommen hem Tua!

/Elin

2 kommentarer:

 1. Både Miss Idaho och Fröken Småland är helt underbara! Har bara hunnit titta på några av dina vackra tårtor, men ska gå igenom hela ditt arkiv :) Du är fantastiskt duktig, så jag blev medlem här på din sida för att följa dig. Ha en bra dag! /Rebecca

  SvaraRadera
 2. Hejsan Fröken Tårta,
  Wow va duktig du är!!
  Vi ska gifta oss och letar för fullamuggar efter något persoligt och snyggt brudpar. Det går sådär...

  Ramlade in på din sida i allt googlande och älskar den här dockan " Fröken Småland"

  Går det att beställa par av dig? Om det är möjligt får du jättegärna maila oss på malinojonasi@gmail.com

  Mvh Malin

  SvaraRadera